Springtime Friends – Medlemsvillkor

Dessa medlemsvillkor reglerar förhållandet mellan dig och Springtime Publishing AB (i denna policy även nämnda som Springtime Friends och ”vi/oss”) som erbjuder och tillhandahåller tjänsten ”digitalt medlemskap”. Läs igenom dessa villkor innan du blir en del av Springtime Friends digitala medlemsklubb.

 

1. Inledning 

1.1 Springtime Friends är en digital plattform för hälsa och välmående. Bakom Springtime Friends står Springtime Resor, löpartidningen Runners World och cykeltidningen Bicycling. Tillsammans med våra partners och vårt nätverk vill vi inspirera till en aktiv och hälsosam livsstil ur ett brett perspektiv.

1.2 På vår sajt hittar du vetenskapliga artiklar kopplat till träning och hälsa, det senaste inom forskning, träningsinspiration, recept, webinars, träningsprogram, material från våra ambassadörer och mycket mer. Tillsammans med aktörer som MyMowo och Performiq erbjuder vi också ett brett utbud av träningsvideos och kurser för hemmaträning eller träning där det passar dig. Allt du behöver är din telefon, läsplatta eller datorn, uppkoppling och lite utrymme att röra dig på.

1.3 Springtime Friends digitala medlemskap är en abonnemangstjänst med en löpande månadsavgift som ger dig tillgång till ett brett utbud av redaktionellt och rörligt material kopplat till träning och hälsa online. I medlemskapet erbjuds rabatter och exklusiv förtur på våra tjänster och produkter samt olika förmåner hos våra samarbetspartners.

 

2. Medlemsvillkor

2.1 Genom att skapa ett konto och därigenom bli medlem hos oss ingår du ett avtal med Springtime Publishing AB och accepterar att följa dessa användarvillkor. Du bekräftar att du tagit del av vår personuppgiftspolicy och att vi får behandla dina personuppgifter i enlighet med denna.

2.2 Springtime Friends kan komma att ändra dessa medlemsvillkor. Den aktuella versionen av villkoren finns alltid tillgänglig på Springtime Friends hemsida. Vid större förändringar av våra medlemsvillkor kommer vi att skicka ut de uppdaterade villkoren till din registrerade email. Om du inte accepterar våra ändringar har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap i Springtime Friends.

 

3. Medlemskap & Abonnemang

3.1 För att ansöka om medlemskap i Springtime Friends behöver du registrera en e-postadress och ett betalkort. Genom att starta ditt medlemskap och godkänna en betalningsmetod medger du att vi debiterar din betalningsmetod en månatlig abonnemangsavgift till det då rådande priset.

3.2 Ditt medlemskap är löpande och avgiften debiteras automatiskt på ditt betalkort varje månad på den kalenderdag som motsvarar den första dagen av ditt betalande medlemskap. Du måste avsluta ditt medlemskap innan det förlängs varje månad för att undvika debitering av nästa månads abonnemangsavgifter.

3.3 Vi förbehåller oss rätten att justera priset för vår tjänst eller tilläggstjänster. Eventuella prisförändringar framgår på ”Mina sidor” och träder i kraft tidigast 30 dagar efter att information har lämnats på ”Mina sidor” eller har skickats till dig via e-post.

3.4 Du kan ändra eller förnya din betalningsmetod genom att besöka ”Mina sidor”. Om en betalning inte kan dras på grund av att betalningsmetoden har upphört, medel saknas eller annan anledning och du inte rättar detta eller avslutar abonnemanget (se mer i punkt 6 nedan) så förblir du ansvarig för betalning av avgifter. Du kan aldrig säga upp avtalet genom att betalning uteblir.

3.5 Sedan betalning dragits sker ingen återbetalning. Efter ett avslutande har du åtkomst till tjänsten till slutet av din aktuella debiteringsperiod.

3.6 Information om ditt nuvarande abonnemang/medlemskap finns tillgänglig via mina sidor på Springtime Friends hemsida. Här kan du närsomhelst ändra eller avsluta ditt medlemskap genom att uppdatera eller annullera betalningsmetoden och dina registrerade uppgifter.

3.7 Medlemskapet och erbjudandet/tjänster som tillhandahålls är personliga och endast för privat användning.

3.8 För tjänster som tillhandahålls av våra samarbetspartners krävs registreringar på respektive sajt och godkännande av deras specifika villkor. Springtime Friends ansvarar ej för brister eller fel på tjänster som tillhandahålls av samarbetspartners.

 

4. Bonus och Medlemsförmåner

4.1 Som medlem i Springtime Friends samlar du 50kr i en bonuspott varje månad. Din samlade bonus kan användas som delbetalning när du bokar en Training Camp vecka eller en löparresa inkluderat flyg och boende utanför Sverige. Bonusen kan utnyttjas efter tidigast 6 månaders sammanhängande medlemskap. Du kan samla din bonus som längst i 24 månader innan den måste den utnyttjas, därefter påbörjas en ny period av intjänande med samma förutsättningar. Skulle du avsluta ditt medlemskap förfaller ej utnyttjad bonus i och med avslutandet.

4.2 I ditt medlemskap ingår tjänster hos våra samarbetspartners MyMowo, SmartMat.se och Performiq. Du har fri tillgång till deras ordinarie utbud mot att du genomför en registrering på respektive sajt och godkänner deras användarvillkor. Dessa tjänster avslutas per automatik när du avslutar ditt medlemskap hos Springtime Friends.

4.3 Du har rätt till 20% rabatt hos Runners Store i butik och på nätet (gäller på kläder och skor till ordinarie priser, ej elektronik)

4.4 Vi ger dig som medlem exklusiv förtur till delar av vårt utbud av resor och event samt inbjudningar till VIP-event och andra arrangemang vi anordnar. Dessutom får du specialpriser när du deltar i våra träningsgrupper. Alla erbjudanden kommuniceras via den email som ditt medlemskap är registrerat på.

4.5 Som inloggad medlem har du tillgång till låst material på springtimefriends.se, på runnersworld.se samt på bicycling.se samt att du kan läsa magasinen Runners World och Bicycling digitalt.

4.6 I ditt medlemskap är du automatiskt medlem i Springtime Sports Club och har en klubbtillhörighet att representera vid olika motionslopp och tävlingar.

 

5. Kommunikation & Dataskydd

5.1 För att du ska kunna ta del av erbjudanden och få information om ditt medlemskap eller andra spännande saker som händer hos oss kommer du att få kommunikation från oss via epost och sociala medier. För detta ändamål kommer vi att behandla dina personuppgifter du lämnar vid registrering av medlemskapet.

5.2 När vi behandlar dina personuppgifter gör vi bara detta om det är nödvändigt för att kunna uppfylla våra åtaganden till dig som medlem. Men det är viktigt för oss att alltid respektera din integritet. Vi vill därför göra dig uppmärksam på några av dina rättigheter.
– Du kan närsomhelst invända mot vår direktmarknadsföring
– Du kan när som avsluta ditt medlemskap i Springtime Friends

5.3 Om du vill avsluta ditt medlemskap kommer vi att ta bort dina personuppgifter som är kopplade till ditt medlemskap.

 

6. Avtalstid och Avslutande av medlemskap

6.1 Dessa villkor träder ikraft i samband med att du registrerar dig som medlem och gäller tillsvidare.

6.2 Du kan närsomhelst avsluta ditt medlemskap och annullera betalningsmetoden när du är inloggad på mina sidor. Vid avslutande av medlemskapet förfaller eventuell innestående bonus enligt punkt 4.1 och tjänster som tillhandahålls av våra samarbetspartners upphör att gälla.

 

7. Kontakta oss 

7.1 Har du frågor angående ditt medlemskap i Springtime Friends är du alltid välkommen att kontakta oss på: springtimefriends@springtime.se