Paris Marathon – Europas trevligaste stadslopp!

Paris Marathon – Europas trevligaste stadslopp!


Det finns många härliga stadslopp runt om i Europa. Ett av de allra trevligaste är Paris Marathon där du också springer förbi några av världens mest kända sevärdheter.

Ett av världens största
Paris Marathon är ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare varje år. Det här är ett “riktigt” stadslopp som går förbi många av Paris sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen. Loppet löps på en förhållandevis platt och lättsprungen bana. Start och mål ligger nära Triumfbågen.

Det är ett mycket välarrangerat lopp. Var femte kilometer serveras vatten, torkad och färsk frukt. Ett flertal musiker underhåller längs banan. Loppet är skyltat med kilometermarkeringar och tiden visas var femte km samt vid 21.1 km och målgång.

Hur är banan?
Banan går genom Paris centrala delar där du springer förbi några av Paris mest kända sevärdheter. Vid 33 kilometer springer du in i Boulognerskogen för ett fem kilometer långt avsnitt som avslutas med loppets enda backe. De sista två kilometerna är släta och lättlöpta.

Du vet väl om att Springtime Travel erbjuder löparpaket till Paris Marathon, du kan läsa mer här.

 

Bli medlem gratis idag!

Springtime Sports Club är till för dig som vill komma igång eller ta nästa steg i ditt motionerande – eller söker en idrottsförening att tävla för. Som medlem får du tillgång till massor av inspirerande artiklar, exklusiva erbjudanden och en stor härlig gemenskap fylld med träning och rörelseglädje. Häng med du med!

Bli medlem


Sommar i Sälen – ett underbart äventyr för hela familjen!

Sommar i Sälen – ett underbart äventyr för hela familjen!


Sälen är ett av Sveriges mest populära turistområden både sommar- och vintertid. Området är känt för sin skidåkning och start av Vasaloppet vintertid och för sin vackra omgivning med aktiviteter som vandring i Sälenfjällen, fiske i Görälven, downhill-cykling i Sälen bike park, paddling på Görälven med mera under sommaren. Kombinationen är oslagbar, oavsett om du vill ha fart och fläkt, spänning eller lugn och ro.

Vi bor i Lindvallen, ett av Skistars mest familjevänliga områden. Här finns bland annat äventyrsbadet Experium, Sälen Bike Park med stolsliften Gustav III och shopping på Sälfjällstorget, allt inom gångavstånd från hotellet.

Vandring, löpning, skavsår, cykling, lekar, äventyr, simning, spa, yoga, styrketräning, skratt, tävlingar, nya och gamla vänner, flowride, grillkvällar, kanottur, fiske, äventyrsbad, höghöjdsbana, multisport, föreläsningar, biograf, skrubbsår, dans, liftbana, musikquiz, barhäng och trevliga middagar med ett fantastiskt bra boende i Lindvallens fräscha och fullt utrustade lägenheter.

Passa på att prova så mycket som möjligt, Training Camp Sälens aktivitetsutbud har något för alla. En Sälen-vecka innehåller allt som vi normalt erbjuder under en Training Camp-vecka men vi kryddar med extra innehåll utifrån vad fjällvärlden och Lindvallen erbjuder.
Nybörjare eller elitmotionär spelar ingen roll, vi har träning för alla nivåer och åldrar. Aktiviteter och pass anpassade för vuxna, barn och ungdomar. 

Löpning
Morgonjogg och sen lite tuffare löppass på eftermiddagen. Förutom löppass med allt från backträning, myrlöpning och distanspass blir det även en hel del trailpass. Tävlingen ”pricka-tiden” kommer självklart också att finnas med. I Sälen finns stigar och leder som gör att alla kan vara med på sin egen nivå vare sig du är expert eller nybörjare, stor eller liten.

Utomhusgymmet i Lindvallen
Utomhusgymmet är byggt helt i trä och är skapat i samarbete med alpina landslaget. Placeringen är kullen mellan Ski Lodge och Lindvallen Fäbod. Där finns både lättare och tyngre maskiner/vikter, för att alla ska ha möjlighet att köra ett skönt träningspass ute i fjällmiljön. Stanna till på gymmet under joggingrundan, stretcha eller kör ett styrkepass. Vi kommer att köra alla pass vi kan utomhus, men det finns även ett innegym om du vill besöka det (obs entré till detta ingår ej i resans pris).

Yoga och avslappning
Varje morgon kan du välja att börja dagen med ett skönt yogapass för att kroppen ska få vakna på ett lugnt och bra sätt. Under veckan kompletteras morgonyogan med ytterligare rörelse- och smidighetspass.

Cykling
Det är härligt att uppleva fjällvärlden från cykelsadeln. Alla kan cykla på sin nivå, banor och leder är byggda för både experter och nybörjare. Sälen Bikepark ligger i Gustavbacken och du tar med cykeln upp i liften. Det finns leder för barn, nybörjare men även för de som söker en större utmaning. På Lindvallen finns bra XC-cykling med fina grusvägar, skogsvägar och stigar i olika svårighetsgrader och karaktär. Alla XC-leder utgår från ledcentralen vid Snötorget. 
Det finns flera cykelland och en downhillbana för barn där det är kul att lära sig att cykla bland balansbrädor, hopp och gupp. Vi kommer att ha ledarledd mountainbike-cykling men det krävs att man har med sin egen cykel.

Fjällvandring
I Sälen finns gott om vandringsleder, alla i typisk fjällmiljö. Här finns vandringsalternativ för både nybörjare och den lite mer rutinerade vandraren. Lederna är väl uppmärkta med röda eller gula kryss och det finns både rastskydd, raststugor och vindskydd längs dem. Vi kommer att erbjuda gemensamma vandringar vid ett par tillfällen under veckan.

Lindvallens fäbod
På Lindvallens fäbod strosar djuren mer eller mindre fritt och du kommer riktigt nära dem. Här erbjuds även aktiviteter för hela familjen och en liten servering med möjlighet till en mysig fika i lugn fäbodmiljö.

I fäbodområdet finns hästar, grisar, kaniner och inte minst de extremt nyfikna getterna. Det gäller att hålla koll på sin glass. I kaféet erbjuds våfflor, bakverk, kaffe och glass. Där finns även hantverk från bygden och lokalt producerad korv, ost och messmör. Lindvallens Fäbod ligger vid parkeringen på Snötorget, granne med Lindvallens upplevelsevärld Experium.

Skatepark
I Lindvallen finns sommartid en skatepark, mitt i Röda Byn. Här finns ramper och annat kul som passar en skejtare. Parken är obemannad, kostnadsfri och öppen alla dagar.

”Det här konceptet passar oss perfekt!”

Om du frågar en familj om hur veckan i Sälen var så får du olika svar. Så här tycker familjen Mondzo om vad som var bäst under veckan:

– Multisportskolan med mountainbike i slalompisterna! säger Oliver, 10 år.

– Att det fanns aktiviteter för alla, både barn och vuxna, säger Julienne, 9 år.

– Möjligheten att pröva på en massa nya aktiviteter under en hel vecka från morgon till kväll och fantastiskt engagerade ledare som väcker nya intressen tycker mamma Katti.

Barnen tyckte att det roligaste var att få köra cirkus med en riktig cirkusartist, medan de vuxna föredrog löpträningen, morgonyogan, kettlebells och utegym.

– Det fanns massor av nya spännande områden att prova på: cirkus, mountainbike i slalompisterna, Soma Move, Mästarnas Mästare med mera.

Och på frågan om familjen vill åka tillbaka till Sälen svarar de enigt:

– Absolut! Det här konceptet med aktiviteter för alla och engagerade ledare passar vår familj perfekt. Oliver tyckte att det var den bästa semestern någonsin trots det svenska lynniga sommarvädret i Sälen säger Katti Mondzo.

Löpardagen på GIH i Stockholm

Löpardagen på GIH i Stockholm


Välkommen på Springtimes stora löpardag i Stockholm, söndagen den 25 augusti. Ledare under dagen är Anders Szalkai, Mustafa ”Musse” Mohamed, Josefine Swärm och ledare från We Who Run Club m.fl. 

Programmet innehåller uppvärmning med teknikinslag, långpass i 5-8 olika fartgrupper, lunch, föreläsning av Musse och ett avslutande yogapass för löpare. Passen är anpassade för dig som vill utveckla, hålla i eller komma igång med din löpning. Träningen anpassas till alla nivåer. Träningen och föreläsningarna sker både inomhus på GIH och utomhus i grönområdet runtomkring.

Ombyte och duschmöjligheter finns. Lunch ingår i priset.

> Anmäl dig här!

Löparveckor i Portugal

Löparveckor i Portugal


Morgonjogg på den fantastiska stranden

I Monte Gordo på Algarvekusten får du en träningsresa med mycket löpning, träning, gemenskap och naturupplevelser. Du får uppleva sköna löprundor, smarta tekniktips, snabba intervaller, nyttig backträning och fantastiska vyer under bergspasset. Vi har anpassade fartgrupper på alla löparpass. Förutom löpning i pinjeskogen, boardwalken, under bergspasset och på stranden har du möjlighet att träna på en välutrustad sportstadion endast tio minuter från vårt hotell.

Detta är definitivt vårens mest givande och inspirerande löparveckor. Några av Sveriges bästa löpledare visar vägen!

Läs mer om Training Camp Portugal här.

Upptäck Toscana

Upptäck Toscana


Slingrande stigar över Toscanas böljande kullar och undersköna vingårdar. Kenneth Gysing drömmer sig bort från vintern i Svedala till italienska Siena, där sprang han Ecomarathona del Chianti i oktober och lärde sig att spotta ut vin.

Jag ligger hemma i sängen och dagdrömmer, vinterstormen Alfrida ylar utanför huset, får fönstren att skallra. Men jag är långt borta, jag är i Italien igen, i slutet av oktober förra året. Jag blundar och ser mig sitta utanför en bar under en strålande italiensk sol efter att ha gått i mål i Ecomarathona del Chianti, känner hur huden puttrar av nya härliga D-vitaminer. Imman från ölglaset fuktar handflatan när jag lyfter det till en skål.

– Cin, cin, Alf, grymt kutat, säger jag!

Alf Tumble, vinexpert för DN och lysande löpare, höjer blicken från mobilen, lyfter glaset lätt frånvarande, han har den senaste halvtimmen varit fullt upptagen med att försöka hitta resultaten från loppet på nätet. Jag och brorsan har inte lika bråttom med att hitta resultaten, vi hade inte lika bråttom i mål som Alf. Det ska också tilläggas, alla vi tre sprang bara halva distansen, 21 kilometer, men det räckte rätt bra.

– Oj, oj vilka backar, suckar brorsan och tar sig för krampande vader.

– Äsch då, det var värre när jag sprang i Dolomiterna, där var det så brant att man ramlade baklänges när det var som värst, säger jag.

Jag är mån om att ge min lillebror de rätta perspektiven på tillvaron, men det är sällan han är mottaglig för mina ödmjuka reflexioner på löparlivet. Brorsan bara blundar stumt mot solen och tar en rejäl klunk iskall öl. Vi är båda grymt nöjda, klockan är strax efter lunch i den lilla byn Castel Nuovo Berardenga i hjärtat av Toscana, vi har klarat av en förfärlig massa höjdmeter och nu väntar vi på att de som springer maratondistansen ska komma i mål.

Det lär ta ett tag, men vi har absolut ingen brådska, vi är så nöjda så med att bara sitta ner. Halvmaran här är en av de vackraste halvmaror jag sprungit, och helmaran ska vara lika vacker. Banan går på slingrande stigar och grusvägar upp och ner över Toscanas böljande kullar, upp och ner mellan undersköna vingårdar och välansade vinrankor och väldiga cypresser.

Om man sedan uppskattar skönheten i landskapet med alla dess höjdmeter, beror förstås lite på hur man tränat innan. Jag och brorsan hade bara krut för en halvmara den här gången, dessutom hade vi gått en nästan fem timmar lång vinprovarpromenad dagen före. Det låter kanske som ett extraordinärt okonventionellt upplägg inför ett lopp, och det var det.

Men för att ta det från början:

– Vad sägs om att åka till Siena och springa en mara och prova vin med en grupp resenärer, DN:s vinexpert Alf Tumble hänger också på? frågar resechefen på Runner’s World, Patrik ”Ydan” Yderberg.

Det är förstås bara att tacka ja. Jag har alltid drömt om att få se Siena, den urgamla italienska staden som sägs vara grundad av de mytiska etruskerna, med en ringmur från medeltiden runt stadskärnan och ett stort torg i mitten av staden, Piazza del Campo. Där rider man två gånger om året en ”Palio”, en hästkapplöpning, också den med anor från medeltiden, där olika ”hus” i staden representeras av varsin ryttare. Ryttarna rider barbacka, de gör allt för att vinna, segraren vinner en stor summa pengar och stor ära. Det är trångt på banan runt torget, det är farligt, många ryttare faller av hästarna, ibland slår de halvt ihjäl sig.

Samtidigt funderar jag: ”vinprovning och löpning, hur ska det gå ihop?” Jag tycker om vin, jag har med åren lärt mig skilja mellan bra och dåligt vin (dåligt vin blir man sur av, bra vin blir man glad av), men hur få ihop det med löpning?

– Inga problem, säger Alf Tumble, då vi ses på ett planeringsmöte före resan. Man spottar ut vinet när man provar vin.

Jag vet ju det, det känns bara aningens oekonomiskt, och nästintill emot universums ordning och natur. Och som brorsan kommer att säga längre fram, efter att ha spottat ut vin fjorton gånger på olika vingårdar och svalt den femtonde gången:

– Jag tycker nog vin är mycket godare när man sväljer.

Men Alf hade förstås inte klarat sig länge i branschen om han svalt vin varje gång han provat. Han har skrivit om vin för DN i över ett decennium, han provar massor av viner dagligen, och tränar samtidigt löpning på seriös nivå.2017 sprang han första gången under tre timmar på maran, i Frankfurt Marathon. Man skulle kunna kalla honom för en ”spottfåne”, om det inte vore för uselt!

Jag dagdrömmer vidare i sängen hemma med vinterstormen ylande runtomkring, och ser hur vi landar i Bologna. Brorsan är som sagt med, och hans sambo Agneta, och ett glatt gäng vinälskande löpare, som tas emot av guiden Sandy. Brorsans sambo har ingen tanke på att springa något lopp, hon har siktet inställt på att promenera en mil eller så, och fokusera på det italienska köket och vinprovningen. Som det står i programmet inför resan, det här är en resa mer för upplevelse och mindre för prestation. Loppet har för många höjdmeter för att man ska kunna sätta PB, bättre då att hitta ett tempo där man förmår höja blicken och ta in de vackra omgivningarna.

Dagen efter ankomst och buss till Siena och inkvartering på stiliga NH Siena Hotel, ett par hundra meter från ringmuren, åker vi buss ut till den första vingården. Vi får varsitt glas i handen, med ett svalt skimrande vitt vin som ser mycket drickbart ut, och en lång föreläsning om vingårdens druvor i allmänhet och innehållet i glaset i synnerhet. Här odlas det Chianti, och jag erinrar mig osökt en Bellmanfest i Hagaparken något år efter gymnasiet och i ett annat millennium än det nuvarande, då det dracks Chianti Ruffino ur flaskor med bastkorg runtomkring. Jag minns det som ett vin man blev både glad och dansant av, det var på den tiden då man var ung och oförståndig och ännu aldrig hade kommit på tanken att spotta ut vin.

När föreläsningen är slut smakar vi på vinet, och jag kollar in brorsan, och brorsan kollar in mig. Vi spottar ut vinet samtidigt, vi nickar värdigt till varandra och känner oss som ansvarsfulla och vuxna människor. Det är ju också ett lopp i morgon.

Alf och guiden Sandy tar täten och vi vandrar från vingård till vingård, solen bränner trots att det är sent i oktober, vi smakar och spottar så tungorna domnar, och förstår att vin verkligen är en hel vetenskap. Vid den sista vingården så tittar jag på brorsan och brorsan tittar på mig. Hoppsan, där blev det visst en klunk vin i alla fall, och en bit ost till det.Och jag ger brorsan rätt, prova vin i alla ära, men vin smakar ändå bäst när man sväljer det!

Efter fem timmars vinprovarpromenad och middag med pizza blir det inga problem med sömnen. Innan jag somnar tänker jag med viss bävan på hur det ska kännas i benen dagen efter när vi ska springa. Men den morgondagen, den sorgen!

Starten dagen därpå går 9.30, från Piazza Marconi i Castelnuovo Berardenga. Jag älskar italienska, det är en underbar klang i ortnamnen. Det är ganska svalt i luften innan solen gått upp, men stämningen är hög i startfållan. Alf är lite orolig för en krånglande vad, påstår att han har ”gubbvad”, men av det märktes inget på uppvärmningen. Så är han ju också en tonåring i jämförelse med brorsan och mig. Tonårsvad?

– Inget jäkt nu. Jag har varit skadad, jag är egentligen inte i form för en halvmara, säger brorsan på startlinjen.

– Det är lugnt – det är ju själva grejen här, att vi ska springa ihop, i dag är vi ”Brothers in arms”, säger jag.

– Mmm, säger brorsan med lätt frånvarande blick, på väg in i bubblan.

Och starten går!

Det är en alldeles underbar början på loppet, med två kilometers utförslöpning. Vi lutar oss tillbaka och låter benen rulla.

Vi rullar på och rullar på och så planar det ut och så är det roliga slut.

– Oj, oj vilken backe, man kan ju lika gärna gå, suckar brorsan.

Vi går när det är som brantast, löper när det planar ut, rusar när det går utför. Vi är några löpare som följs åt, en kompakt man med silvergrått hår och ben som telefonstolpar springer förbi oss i alla uppförsbackar, men när det går utför så kommer vi ifatt och rullar förbi. Efter femton kilometer och på ett flackare parti börjar vi prata. Mannen kommer från Milano, han berättar att han har sprungit det här loppet i många år, han älskar landskapet, himlens höjd, han blir glad i själen av att springa här. När det börjar gå utför igen, och brorsan och jag rullar ifrån, ropar han, ”I´m sixty years old!” Jag vinkar bakåt, och ropar tillbaka, ”I´m sixtyone”!

– He, he, skrockar brorsan, och vi drar järnet och hoppas att han inte hinner ifatt oss i nästa uppförsbacke.

Vi löper i skuggan längs långa alléer av väldiga cypresser, solen lyser varm, vätskestationerna har allt man kan önska och lite till: vatten, sportdrycker, ost korv, russin, nötter, bananer – italienarna är livsnjutare också när det kommer till traillopp. Det är tuffa uppförsbackar och fantastiska utförslöpor, och snart bara någon kilometer kvar.Det är fint att springa med brorsan, härligt att höra honom stånka och pusta i uppförsbackarna på en ljudnivå ett par decibel högre än jag själv. Alf for i väg som en blixt redan i starten, verkade inget fel på vaden, kan tro han spottade upp sig!

Vi kommer i mål, klockan är inte ens lunch, och vi har redan fixat en halvmara. Vi hittar Alf i solen vid ett bord utanför en bar böjd över mobilen, och sätter oss bredvid.

–Ölprovning, säger jag till brorsan.

–Skulle tro det, säger brorsan.

–Spotta ut?

–Skulle inte tro det, säger brorsan.

–Skål och välkomna, säger Alf.

Ecomarathona del Chianti är över för den här gången. Men hemma i sängen i januari 2019, med en ylande Alfrida utanför, är jag där ännu!

Läs mer och boka resan här!

Löpning i New York

Löpning i New York


Staden som aldrig sover, metropolen där det alltid springs. I New York är löparmöjligheterna oändliga och sightseeing kommer på köpet.

Asfalten hettar, taxibilar tutar och doften av rostade mandlar från en ambulerande servering blandas med kaffeångor från Manhattans många kaféer. En flock förväntansfulla löpare är på väg till Central Park för att springa NY Mini – ett tiokilometerslopp som räknas som världens första lopp för kvinnor och en av de mest välkända löpartävlingar som arrangeras i New York.

Staden vinner inte bara när det kommer till utbudet av lopp utan också hur löpare behandlas. Det är lätt att känna sig som en superstjärna tack vare peppande fraser från brunchgästerna på uteserveringarna. ”Go girl” och ”you got this” är bara några av komplimangerna.

Väl inne i Central Park står några av världens viktigaste löparpionjärer, däribland Kathrine Switzer som plankade in på Boston Marathon 1967 och bevisade att livmodern inte trillar ut på springande kvinnor, och håller ett brandtal om kvinnors rätt till löpning. Switzer, som var med och sprang den allra första NY Minin 1972, säger att loppet har inspirerat både löpare och arrangörer världen över.

– Första året var vi 78 som sprang, nu kommer kvinnor från hela världen hit. Det är stort, säger Kathrine Switzer.  Läs mer om New York Tjejmil.

Känslan av storhet infinner sig inte bara under NY Mini. New York har varit en mytomspunnen löparstad sedan 1970-talet då flera av de populära loppen startades, men det har blivit både säkrare och enklare att springa här på senare år. 2000-talets borgmästare – Bloomberg och de Blasio – har satsat på motionsfrämjande åtgärder som spring- och sightseeingvänliga promenadstråk längs kustremsorna i stadsdelarna Manhattan, Staten Island, Harlem och Brooklyn. Det är i dag säkert att springa dygnet runt och både Frihetsgudinnan och Empire State kan ses såväl vid solnedgång som soluppgång.

Löpare kan också njuta av stadens skyline från någon av de fem springvänliga broarna, däribland fruktade 59:th Street Bridge som får löpare att gå in i väggen under New York Marathon. Dessutom kan man roa sig med att runda Manhattan – längs hela östra sidan förbi FN-huset och ned till Battery Park för att sedan ta sig upp längs västra sidan hela vägen till George Washington-bron som går över till New Jersey. För den som har tid över finns parkerna – både Central Park och Battery Park är löpvänliga och bjuder på kändisspotting av stora stjärnor som Depeche Modes Dave Gahan, supermodellen Christy Turlington och David Duchovny från Arkiv X. För löpare som besöker New York i augusti går det också att springa längs fashionabla Park Avenue som stängs av tre lördagar i rad.

Löpning på egen hand ger kickar, men ett lopp förhöjer upplevelsen ytterligare. Gator som annars trafikeras är avstängda och det finns chans att erövra kvarter det annars inte går att springa genom. Under NYC Half marathon, som årligen går av stapeln i mars, finns chans att likt titeln på Judith Krantz kioskvältare ”ta Manhattan”. Loppet startar ute i Prospect Park, Brooklyn, och via Manhattan bridge tar man sig över till Manhattan och sedan upp till Central Park via Time Square där neonskyltarna blinkar. Sightseeingen behöver dessutom inte vara slut i mål, efter en halvmara bör man ha energi över att njuta av restaurangerna eller göra en båtutflykt på East Rider. Läs mer om New York Half Marathon här.

Brooklyn Bridge

För löpare världen över är New York Marathon ett mål i livet och loppet räknas som världens största mara med sina över 50 000 löpare. Fråga vem som helst som sprungit och den kommer börja prata lyriskt om high-fives med skolklasser längs vägen och om hur någon snäll dinerservitris lånade ut toaletten i ett desperat läge.

New York Marathon går genom stadens alla stadsdelar – Staten Island, Brooklyn, Queens, Manhattan och Bronx – och har sin målgång i Central Park. Det man hinner se springandes under 42 kilometer är mer än vad de flesta turister hinner med under en vecka. Loppet startar på Verrazano-bron, över fyra kilometer lång, och den första sträckan är knäpptyst förutom ljudet av helikoptrar som cirkulerar, vinden som viner och dragkedjor som dras ner när överdragskläder kastas. Så fort löparna kommit in i Brooklyn höjs ljudnivån och resten av loppet kantas av en hejarklack som bär dem framåt. Kicken och löparglädjen efter hundra high-five med publiken är oslagbar och svår att uppleva någon annanstans.

Under loppet springer dessutom löpare från hela världen och även om det inte är fråga om några längre pratstunder är det häftigt att kommunicera genom det universella löparspråket: tummen upp och en klapp på axeln. Den sista milen går genom Central Park, sedan ut till 59:e gatan, förbi Colombus Circle och sedan in i parken igen. Upploppet är dramatiskt och går uppför, men när mållinjen väl passerats på världens största maraton står där ett gäng främlingar och säger grattis.

Det går inte att känna sig som något annat än en superstjärna efter ett avklarat New York Marathon.

Ett oslagbart utbud av lopp, men också rundor att avverka på egen hand. Oavsett utmaning ger New York löparkickar. Dessutom bjuder New York på kringaktiviteter, inte minst After Run – i princip alla uteserveringar tar emot gäster i löpartajts – och nischade klubbar vänder sig till livsnjutande löpare. The big apple garanterar en nytändning för alla som springer.

”Det man hinner se springandes under 42 kilometer är mer än vad de flesta turister hinner med under en vecka.”

”Den första sträckan är knäpptyst förutom ljudet av helikoptrar som cirkulerar, vinden som viner och dragkedjor som dras ner…”

”Både Central Park och Battery Park är löpvänliga och bjuder på kändisspotting av stora stjärnor…”

Läs mer om New York Marathon här!

Ett oslagbart utbud av lopp, närkontakt med otillgängliga platser och sightseeing på köpet. Den mytomspunna löparstaden New York är en upplevelse utöver det vanliga.

Den mest åtråvärda medaljen i världen!

Den mest åtråvärda medaljen i världen!


Abbott World Marathon Majors är en serie av sex av de största och mest kända maratonloppen i världen: Tokyo Marathon, Boston Marathon, Virgin Money London Marathon, BMW Berlin Marathon, Bank of America Chicago Marathon och TCS New York City Marathon. 

Thomas Björnermark, projektledare för våra löparresor, är en av 76 svenskar och en av 4989 i världen, som har sprungit alla Abbott World Marathon Majors och därmed fått den åtråvärda medaljen.

Det var en grymt rolig utmaning att genomföra de sex World Marathon Majors. Genom resorna har jag fått många minnesvärda upplevelser och mött många härliga människor, berättar Thomas som kort har sammanfattat alla loppen: 

Boston – En klassisk mara med en fantastisk publik. En av de två loppen som är svårast att få plats till. Läs mer om loppet här!

Tokyo – En mäktig och snabb mara mitt i centrala Tokyo, ett fantastiskt arrangemang, det andra loppet som är svårast att få plats till. Läs mer om loppet här!

New York – Det coolaste och världens största maratonlopp i världens häftigaste stad. Största och mäktigaste publiken. Du springer genom New Yorks alla 5 stadsdelar, Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx och Manhattan. Läs mer om loppet här!

Chicago – En lättsprungen bana med bra logistik kring loppet, du springer igenom 29 neigborhoods och längs med Lake Michigan i en av USA:s trevligaste städer, grym publik. Läs mer om loppet här!

Berlin – Världens snabbaste banan, här kan du slå rekord! Perfekt temperatur och breda gator med mycket publik. Läs mer om loppet här!

London – Ännu en klassisk mara med mäktig målgång framför Buckingham Palace. Fantastisk publik. Läs mer om loppet här!I

Se en inspirerande film om Abbott World Marathon Majors.